Şecere-i Şerif Semerkand Tablosu Beyaz Renk

0,00 TL
ÜRÜN SATILDI
LOT: A2206


Şecere-i Şerif'in tasarım ve açılımı

Hazreti ibrahim aleyhisselam dan Efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem ve Efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellemdenden günümüze kadar gelen zatların isimlerini içeren şecere-i şerif.

 


TASARIMI

Hilal damga ve dalga sembollerinden oluşuyor, aynı zamanda hilal ve damla sembolüne bakıldığında, minarelerin, kubbelerin tepelerinde bulunan alem şeklini görüyoruz.

 

Hilal sembolünün içinde, Hazreti İbrahim aleyhisselamdan kureyşe kadar olan isimler kullanıldı.
Siyer kaynaklarında Efendimizin adından bahsedilirken, adı sıkca geçen kureyşi, damla sembolünün tepe kısmına yerleştirildi ve kureyş soyundan gelen isimleride, damla sembolü içine işlenmiş.

 


Efendimizin kureyş soyundan gelen 6 eşinin bulunduğunu biliyoruz.
Annelerimizden üçünü Efendimizin sağına diğer üçünü solunda kullanılmış.
Annelerimizin isimlerinin bulunduğu hizanın üs kısmında Efendimizin soyunu ve alt kısmında Efendimizin zürriyeti kullanılmış.
Üst kısımda Ebu Leheb'in bulunduğu halkanın boş olduğunu görüceksiniz, bunu hata olarak düşünmemek lazım, isminin bu Şecere-i Şerif içerisinde zikredilmesi istenmediğinden, ancak onun soyundan gelen üç çocukdan ikisinin islama büyük hizmetler vermiş sahabelerimiz olduğu bilinmekte, O isimleride Şecere-i Şerif içerisinde zikretmek için, bu kan bağıda burada zikredilmiştir.

 

Efendimizin amcalarından Ebu talip ve Ebu Leheb'i, iman etmedikleri için, Şecere-i Şerif içerisinde Efendimize yakın tutulmamıştır.
Efendimizin ismin yazılı olduğu halkanın altında, Efendimizin yedi çocuğunun ismi yazılı, bunun yanısıra, aile ile kan bağı olmasada Hz.Ali Efendimizin ismide aynı yerde bulunmakta, Efendimizin, Âl-i abâ diye tabir ettiği beş kişiden biri olduğu için, onun evlatlarıymış gibi o alt alanda yer almakta.


Hz.Hatice annemizden dünyaya gelen Hz.Fatıma annemiz ve Hz.Ali'nin evlilikleri, Efendimizin isminin altındaki halkada birleşiyor, bu halkanında altında, bu evlilikten dünyaya gelen Hz.Hasan Hz.Hüseyin Efendimiz bulunmakta.

Efendimiz dünyaya teşrif etmeden yaşayıp vefat eden zatların Fetret Ehli oldukları bilinmekte, bunlarda Şecere-i Şerif içerisinde damla alanında üst sağ ve solda bulunmaktadır, inanç durumları belirte bilmek adına renk farklılıkları kullanılmıştır, örneğin Fetret Ehli toprak renginde, Müslümanlar açık toprak rengi, Efendimize iman etmiyen gayrimüslim leri kararmış siyah toprak renginde kullanılmış.
Haklarında pek malumat olmayan ihtilaflı kişilerde gri renkte kullanılmış.
Efendimizin Ana Soyu Hz.İbrahim aleyhisselam'dan gelen ve Efendimizin'den Efendimizin çocuklarından günümüze kadar uzanan seyitlik soyunuda altın yaldız rengi ile belirtilmiştir.
Alttaki dalga tasarımı içerisinde, Gavs Abdulhakim Hazretleri, Oğulları ve onların soyundan gelen seyitler bu dalga sembolü içerisinde işlenmiştir.

 

İstediğiniz ve zevkinize uygun bir çerçeve taktırdığınızda, evinizde muazzam durucaktır.
Ebat: 70 x 42 cm

 

KAYNAK: https://www.facebook.com/watch/?v=2003963519884949


Ürünlerimizi satın alırken, kredikartı kullanmak istiyorsanız, iban havale ile ödeme yapabilirsiniz, bunun için lütfen whatsap +90 532 716 40 44 üzrerinden bize LOT: A2206 ürün numarasını yazarak bilgi alınız.